مواد لازم برای تهیه خورش ماست :
- گوشت گردن بدون استخوان ۲۵۰ گرم (با استخوان ۳۰۰ گرم)
- ماست چکیده بی نمک ۲٫۵ کیلوگرم
- شکر ۱ پیمانه سرخالی
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- آب ۲ تا ۳ پیمانه
- گلاب ، زعفران ساییده به اندازه کافی ، خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)
طرز تهیه خورش ماست :
- گوشت گردن را با آب کاملا بپزید.
- استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).
- زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.
- مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
- اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.
حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید. - خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.